icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Pressiteade: Hilinemine majandusaasta aruande esitamisega vähendab krediidisaamise võimalusi

17. juuni 2009

Aastaaruande esitamisega viivitavatel ettevõtetel on Krediidiinfo sunnitud alandama Krediidiinfo reitingut. Halb reiting vähendab ettevõtte krediidisaamise võimalusi. 

Tänaseks on Äriregistrile 2008. majandusaasta aruande esitanud ca 14 000 ettevõtet ehk seitsmendik oodatavast mahust. Enamik ettevõtete aruannete esitamistähtaeg on 30. juuni. 

Seoses kiiresti muutuvate majandusoludega muutub krediidirisk vananenud andmete korral määramatuks. Krediidiinfo kogemus näitab, et majandustulemuste avaldamisega kipuvad hilinema just kehvemas seisus ettevõtted, kus nõrkade tulemuste varjamiseks venitatakse andmete avalikustamisega. 

Krediidiinfo reiting on Krediidiinfo poolt igale Eesti ettevõttele antav unikaalne komplekshinnang, mis ennustab ettevõtte pankrotistumist ja maksejõuetuse tekkimise tõenäosust. Reiting määratakse tähtsamate majandus- ja finantsnäitajate ning suhtarvude põhjal. Lisaks võetakse arvesse äritegevust puudutav info, tegevusvaldkonna baasnäitajad ning maksekäitumine sh ettevõtte juhatusse kuuluvate isikute võlakäitumine.

Krediidiinfo reitingut kasutavad paljud ettevõtted (näiteks telekommunikatsioon, pangad, liisingud jt) limiitide ja krediiditingimuste määramiseks.

Postituse teema