icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Pressiteade: Krediidiinfo avas eraisikutele veebikeskkonna E-Seif

24. aug. 2009

Alanud nädalast on eraisikutele ametlikult avatud Krediidiinfo uus veebikeskond E-Seif, mille eesmärgiks on pakkuda inimestele suuremat kindlustunnet oma rahaasjade korraldamisel. 

E-Seif on loodud vastutustundlikule inimesele, kes soovib oma rahaasjad korras hoida ja hindab otsuste tegemisel kontrollitud ja usaldusväärset infot. Inimene saab kiirelt ülevaate eelkõige enda, aga ka teiste eraisikute ja ettevõtete rahaasjadest. Varem eraisikutel selline võimalus puudus. 

Teiste eraisikute ja ettevõtete tausta kontrollimine on seaduspärane ja rutiinne tegevus, mille eesmärgiks on vältida suurte riskidega seotud rahalisi tehinguid. Juba esimeste tööpäevade jooksul on olnud populaarsemad E-Seifi poole pöördumise motiivid näiteks: 
– üürniku taustaga tutvumine; 
– reisibüroode tausta uurimine ettemaksu korral; 
– kaupluste ja e-keskkondadae tausta uurimine ettemaksu korral; 
– tööandja tausta uurimine töölevärbamisel. 

E-Seifi keskkonnas saab inimene teha päringuid ka enda kohta: vaadata ja likvideerida oma maksehäireid, kontrollida kinnistute staatust ning ettevõtlusega seotud tausta. 

Esmakordselt on eraisikutel võimalus saada jooksvalt sms ja e-posti teateid tema kohta avaldatud infost Maksehäireregistris ja Ametlikes Teadaannetes. 

E-Seif asub aadressil www.e-seif.ee 
Keskkonna kasutamine eeldab isiku tuvastamist kas ID-kaardi või pangalingi kaudu. 

Analoogsed keskkonnad töötavad edukalt Soomes, Taanis, Norras ja mujal maailmas. 

Postituse teema