icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Pressiteade: MASU viis esmalt kasumid ja nüüd ka käibed

9. nov. 2010

Krediidiinfo AS kokkuvõttest “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2009 selgus, et Eesti ettevõtete müügikäibed kahanesid eelmisel majandusaastal 180 miljardi krooni ja kasumid 24 miljardi krooni võrra. Kui MASU algus viis ettevõtete kasumid, siis 2009. aasta võttis ettevõtetelt käibed. 

Eesti ettevõtete käibed kahanesid 2009. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 25 protsenti, jäädes 535 miljardi krooni tasemele. Ettevõtete kasumid kahanesid 82 protsenti, moodustades vaid 5,5 miljardit krooni. 

Positiivne on see, et kasumiga lõpetas aasta 37 431 ettevõtet ja nende arv vähenes võrreldes eelmise perioodiga vaid 10 protsenti. Samal ajal toimus tuntav kasumite vähenemine , mis langesid keskmiselt 32 protsenti. 

Kõikide Eesti ettevõtete kasumid moodustasid käivetest vaid 1 protsendi. 

Kahjumiga lõpetas oma majandustegevuse 31 188 ettevõtet, kahjumiga ettevõtete arv kasvas aastaga ligi 15,3 protsenti. 

Hästi läks eelmisel majandusaastal info ja side ning tervishoiu sektori ettevõtetel, kes suutsid raskel ajal oma käibemahtusid hoida ja isegi kasvatada. 

Kokkuvõttes “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2009” on kasutatud ca 74 000 ettevõtte majandusaasta aruannete andmeid. Materjalidega saab tutvuda meie kodulehe Statistika rubriigis.

Postituse teema