icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Statistika: Kuidas on maksekäitumine maakonniti muutunud?

10. okt. 2012

Krediidiinfo hiljutisest uuringust selgub, et aastaga on kõige rohkem maksekäitumist parandanud Lääne- ja Põhja-Eesti firmad. Samas on viivitamiste ja võlgadega probleemid kasvanud kõige enam Valgamaal.

Maksehäiretega ettevõtete arv oli tänavu esimesel poolaastal keskmiselt 2% väiksem kui aasta tagasi, selgus uuringust “Ettevõtete maksekäitumine”.

Kõige kiiremini on maksekäitumist parandanud Saaremaa ja Järvamaa ettevõtted, kus on maksehäiretega firmasid vastavalt 18% ja 15% võrra vähem kui aasta tagasi. Maksuvõlgadega kimpus firmade hulk vähenes kõige kiiremini Hiiumaal (-24%), kuid ka Järvamaa (-22%) ja Läänemaa (-21%) ettevõtted maksid makse varasemast hoolsamalt.

Nii maksehäirete kui maksuvõlgade arvestuses läheb teistest kehvemini aga Valgamaa äridel. Maksehäiretega ettevõtete hulk kasvas seal 11% ja maksuvõlgadega ettevõtete arv 5% võrra. Maksehäiretega on varasemast rohkem hädas ka Raplamaa Pärnumaa Põlvamaa ja Jõgevamaa ettevõtted.

Kõige rohkem on ettevõtteid registreeritud Harjumaal, maksehäiretega firmade arv vähenes seal aastaga 27 (-1,2%), maksuvõlgadega firmade hulk aga koguni 302 (-9%) võrra.

Postituse teema