icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

3 küsimust eduka ettevõtte juhile – Prelvex AS

5. nov. 2012

Edukaid ettevõtteid on Eestis rohkemgi kui vahel paistab. Aasta viimased kuud on kokkuvõtete ja uute plaanide tegemise aeg, seepärast paluski Krediidiinfo edukate Eesti ettevõtete juhtide seisukohti mõnel huvipakkuval teemal.

Kliendi- ja koostöösuhetes on tähtsaks kapitaliks usaldusväärsus. Ettevõttel, keda tuntakse ja usaldatakse on lihtne leida äripartnereid. Samas peavad edukad ettevõtted pöörama tähelepanu, kellele müüa ja kellega koostööst hoiduda. Uurisimegi firmajuhtidelt, kuidas nende arvates enda usaldusväärsust tõestada ning milliseid märke partneri puhul kõige enam jälgida. Lisaks küsisime tuleva aasta kohta: milliseid muutuseid juhid ennustavad?

Turbatootja AS Prelvex on Järvamaa edukamaid ettevõtteid ja eksportööre. Vastas ettevõtte tegevjuht Tarmo Thomson:

1) Millised on kõige tõhusamad vahendid  oma ettevõtte usaldusväärsuse tõestamiseks?
Sõnapidamine. Korrektsus. Lugupidamine oma kolleegide ja klientide suhtes. Pingutamine oma partneri(te) huvide nimel.

2) Mis on kindel märk, et ettevõttega ei tohiks koostööd kavandada?
Kindel märk on, kui näiteks ettevõtte omanik(ud) on tõestanud end ebaväärika suhtumise ja käitumisega või mitteusaldusväärse taustaga.

3) Mis on 2013. aastal Eesti äris teistmoodi kui tänavu?
Tundub, et kahes eelnevas küsimuses sisalduv [usaldus ja korrektsus] muutub veelgi olulisemaks kui senini on olnud. Kas poliitikategijate moraalidefitsiit tingib oma järelkaja? Äri mõjutab meie ühisraha EURO ja sellest tulenev ebaselgem tulevik. 

Link Äripäeva edetabelile: http://www.ap3.ee/article/2012/10/12/vaata-jarvamaa-edukamaid-ettevotteid

Postituse teema