icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Pressiteade: Eesti ettevõtete kasumid jõudsid 2011. aastal buumiaegsele tasemele

4. dets. 2012

Krediidiinfo AS kokkuvõttest “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2011“ selgus, et ettevõtete kasumid kasvasid aastaga galopeerivalt 43% ja jõudsid taas 2007. aasta buumiaegsele tasemele. Samuti kasvasid jõudsalt müügitulud. Ettevõtete kahjumid samal ajal vähenesid. 

Ettevõtete kasumite summa oli kokku 5,1 miljardit eurot, kasvades aastaga 43 protsenti ehk 1,5 miljardi euro võrra. Kasumis olevate ettevõtete arv kasvas aastaga ligi 15 protsenti ehk 6 747 ettevõtte võrra. Kasumiga lõpetas majandusaasta 50 825 ettevõtet. Suurima kasumikasvuga valdkondade kasumid kasvasid kordades – muud teenindavad tegevused 7 korda; kunst, meelelahutus ja vabaaeg 6 ning finants ja kindlustussektor 2 korda. 

Ettevõtete kahjumite summa oli kokku 1,1 miljardit eurot ning vähenes aastaga 1,8 protsenti. Kahjumiga lõpetas aasta 25 114 ettevõtet, mis on 3 protsenti vähem kui möödunud majandusaastal. 

Juba 2010. aastal ainsana kahjumit näidanud majutus ja toitlustussektori kahjum suurenes pea 4 korda, moodustades 7,8 miljardit eurot. Samal ajal on sektor müügitulude kasvu poolest teisel kohal. 

Eesti ettevõtete müügitulud kasvasid 2011. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga tubli 22 protsenti, jõudes 45 miljardi euro tasemele. Suurim müügimahtude suurenemine toimus elektrienergia (57%), majutus ja toitlustus (35%) ning mäetööstuse (34%) sektoris. 

Krediidiinfo AS koostab ettevõtete finantsnäitajate kokkuvõtte igal aastal detsembri alguses, kui on laekunud kõikide, sealhulgas ka hilisemate majandusaruannete esitajate tulemused. Kokkuvõttes “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2011“ on kasutatud 
ca 76 000 ettevõtte majandusaasta aruannete andmeid. 

Postituse teema