icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Mida toob aasta 2013 Krediidiinfo kliendile?

8. jaan. 2013

veiko_2012_smallAasta alguses on aeg heita pilk ettepoole, et näha millised suundumused meie tegemisi mõjutavad.

Tänan siiralt kõiki kliente, kes osalesid rahulolu-uuringus ning hindasid meid ligi 98 protsendi ulatuses professionaalseks ja usaldusväärseks partneriks. Me ei võta seda iseenesest-mõistetavalt, vaid pingutame ka tulevikus teie usalduse nimel.

Saime väga asjalikke ettepanekuid uue veebikeskkonna e-krediidiinfo kasutusmugavuse parandamiseks ja asume neid ka järk-järgult ellu viima. Lisandunud on mitmed tööprotsesse lihtsustavad rakendused, nagu näiteks krediidiriskide jälgimine reaalajas ning lähiajal ka ettevõtete omavaheliste seoste visualiseerimine. Keskkonna arendustööd jätkuvad.

Milliseid trende näen Eesti krediidiinformatsiooni sektoris 2013. aastal?

– Eesti krediteerimiskeskkond on jätkuvalt parem kui mujal Euroopas. Seda kinnitavad kõrge krediidiriskiga ettevõtete osakaalu püsimine 12-15 protsendi piirides, pankrottide arvu järsk vähenemine ning ettevõtete kasumite galopeeriv kasv.

Turundus- ja krediidiinformatsiooni andmed integreeruvad. Kasvu jätkumiseks suundub tähelepanu targale turundamisele. Hoogsalt on kasvanud erinevate andmekogumite põhjal mudelite koostamine, mis võimaldavad teha kiireid turundus- ja müügiotsuseid.

Vajadus positiivse registri järele. Seadusega sätestatud vastutustundlike krediidiotsuste tegemiseks on vaja nii negatiivse (maksehäirete) kui ka positiivse (kohustuste) registri infot. Kui laenuandja omab infot isiku kohustuste kohta, muutuvad laenuotsused kvaliteetsemaks ja sellest võidavad kliendid. Krediidiinfo on astunud esimesed sammud positiivse registri loomises.

Usun, et edasine kasumite kasv sõltub investeeringutest tehnoloogiasse, inimestesse ja arendustesse. Krediidiinfo poolt on tööriistad ja toetus selle saavutamiseks.

Soovin Teile jõudu ja läbimõeldud otsuseid alanud aastaks!

Veiko Meos
Krediidiinfo AS juhatuse esimees

Postituse teema