icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Uus eraisikute krediidiportaal Minu Creditinfo

11. dets. 2018

Uus eraisikute krediidiportaal Minu Creditinfo – www.minucreditinfo.ee on meie senise eraisikute keskkonna E-Seif värske ja uue välimusega järeltulija. Minu Creditinfo veebileht on kasulik igale eraisikule, kes soovib omada ülevaadet oma maksekäitumisest ning teha õigeid rahaga seotud otsuseid.  

Minu Creditinfos saab:

  • tasuta vaadata informatsiooni oma maksehäiretest;
  • jälgida oma laenuvõimet;
  • uurida, kes on teinud Sinu maksehäirete kohta päringuid;
  • jälgida enda kohta toimunud muutusi avalikes registrites ja andmebaasides.

Lisaks enda rahaasjade ülevaatele, saab Minu Creditinfost õiguspäraselt informatsiooni ka teiste eraisikute (näiteks üürniku tausta kontroll) ja ettevõtete maksekäitumisest, mis on seaduspärane ja vajalik tegevus, vältimaks suurte riskidega seotud rahalisi tehinguid.

Hea teada – tähelepanekud Minu Creditinfo veebilehe kasutamiseks

E-Seif kolimisega Minu Creditinfosse säilitasime peamiselt kõik E-Seif teenused ja tooted, mida nüüdsest saab kasutada Minu Creditinfo keskkonnas. Küll aga täiendasime Minu Creditinfo keskkonda mõne uuendusega, et tagada teenuste ja toodete mugavam kasutamine.

  • Toodete ja teenuste ostmine Minu Creditinfo keskkonnas

Minu Creditinfo keskkonnas toimub toodete ja teenuste kasutamine ilma siduva lepinguta. Toodete ja teenuste kasutamiseks ning tellimiseks tuleb veebilehele sisse logida ID-kaardi, Smart-ID, Mobiil-ID või pangalinkide kaudu. Samuti toimub pangalinkide kaudu ka toodete ja teenuste eest tasumine. 

  • Enda kohta toimunud muutuste jälgimine avalikes registrites ja andembaasides

Minu Creditinfo keskkonnas on võimalik tellida Minu Seire teenus, mis jälgib ja teavitab eraisikut igapäevaselt olulistest sündmustest, mis võivad mõjutada krediidivõimet. Näiteks kui keegi on Sinu kohta sisestanud maksehäire või kui kohtutäitur müüb enampakkumise korras Sinu kinnis-või vallasasja. Minu Creditinfo avamise käigus täiendasime Minu Seire teenust kahe sündmusega: hoiatus maksehäire tekkimise kohta ja teade maksehäirelõppemise kohta

Tutvu Minu Seire teenusega siin.

  • Tõenda kolmandale osapoolele oma maksekäitumist

Minu Creditinfo keskkond pakub täiesti uue teenusena võimalust jagada enda kohta käivat maksehäirete raportit kolmandale osapoolele. See on tõhus ja turvaline töövahend näiteks olukorras, kus plaanite eluaseme üürimist, autoostu, laenuvõtmist ning peate tõendama hetkeseisu seoses oma maksehäiretega. Enda maksehäirete raporti saatmiseks tuleb sisestada Minu Creditinfo keskkonnas vastavale tellimusvormi lahtrisse saaja e-post ning raport saadetakse koheselt isikule, kellel soovite oma finantsseisu tõendada.

Tutvu Minu Maksehäire raporti jagamise võimalusega siin.

Postituse teema