icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Globaalne investeerimisfirma LLCP ostis Creditinfo Grupis enamusosaluse

9. märts 2021

Globaalne investeerimisfirma Levine Leichtman Capital Partners (LLCP) ostis enamusosaluse  Creditinfo Grupis, mille tütarettevõte on ka Eesti suurim krediidiinformatsiooni ja riskide halduse teenuseid pakkuv ettevõte AS Creditinfo Eesti.

1997. aastal asutatud Creditinfo on rahvusvaheline krediidiinfot ja riskijuhtimise lahendusi pakkuv ettevõte, mille peakontor asub Reykjavikis Islandil. Creditinfo on oma enam kui 30 kontoriga esindatud märkimisväärselt krediidijuhtimise globaalsel turul. Eesti Creditinfo, tollane Krediidiinfo liitus grupiga 2016. aastal.

Juba aastakümneid on Creditinfo pakkunud äriteavet ning riskijuhtimise ja krediidibüroo lahendusi maailma suurimatele laenuandjatele, valitsustele ja keskpankadele. Creditinfo aitab suurendada krediidituru läbipaistvust ja toetab intelligentsete äri- ning krediidiotsuste tegemist nii ettevõtetele kui eraisikutele ja seeläbi panustada üldisesse majanduskasvu.

„Investeering võimaldab olemasolevaid kompetentse siinsel turul veelgi laiendada ja tugevdada, tuues sisse uut rahvusvahelist kogemust,“ kommenteeris Creditinfo Eesti tegevjuht Ege Metsandi. „Koostöös suurendame ka finantsvõimekust, et pakkuda uusi teenuseid ja tooteid mitte ainult Eesti vaid ka globaalsele turule. Jätkame veelgi tugevamalt äri- ja krediidiriskide juhtimise valdkonnas, kus oleme selged turuliidrid. Näitena globaalsest arendustööst tõi Creditinfo esimesena Eestis turule „tunne oma klienti“ andmevahetuse lahenduse (inglise keeles Shared KYC Utility) – tööriista, mis võimaldab ettevõtjal koguda vajalikke andmeid oma klientide ja koostööpartnerite kohta kogu maailma katvatest rahvusvahelistest tunnustatud andmebaasidest,“ tõi Metsandi näite heast rahvusvahelisest koostööst grupis.

„See investeering näitab selgelt Creditinfo potentsiaali ja pühendumust võimaldada globaalset mõju omavatel äridel ning väike- ja keskmise suurusega kohalikel ettevõtetel ja üksikisikutel olla majanduses teadlikumad osalejad,“ kommenteeris Creditinfo Grupi tegevjuht Paul Randall. „Nüüd on kaasatud innukas ja dünaamiline investor, kes aitab meil suurendada turuosa ja veelgi laieneda läbi oma kogemuste rahvusvaheliste ettevõtete juhtimises. See aitab meil veelgi tugevdada panust krediidiriski ja fintechi valdkonda. Meie ainulaadne positsioon nii arenenud kui ka arenevatel turgudel ja meie tehnoloogiline võimekus on selged märgid Creditinfo kasvupotentsiaalist.“

„Meil on hea meel selle investeeringu kaudu panustada Creditinfo laienemisesse ja kasvu,“ kommenteeris LLCP tegevdirektor Erik Nobel. „LLCP märkimisväärne kogemus rahvusvahelisel investeerimisel võimaldab Creditinfol veelgi kindlustada oma juhtpositsiooni krediidiriski- ja fintech-valdkonnas ning pakkuda tuge oma rahvusvahelisele kliendibaasile.“

„Meil on hea meel teha koostööd Creditinfo meeskonnaga ja ootame põnevusega võimalust toetada ettevõtte strateegilisi kasvuplaane,“ lisas LLCP vanemdirektor David Cowan. „Usume, et Creditinfol on oma turul ainulaadne positsioon ja oleme kindlad ettevõtte edu jätkumises.“

Levine Leichtman Capital Partners (LLCP) on keskmise suurusega ettevõtete turul tegutsev erakapitali investeerimisfirma, kellel on 37-aastane kogemus erinevates valdkondades, sealhulgas frantsiisimine, professionaalsed teenused, haridus ja inseneritooted. LLCP on juhtinud kokku ligikaudu 11,7 miljardi dollari väärtuses kapitali 14 investeerimisfondis ja investeerinud enam kui 90 firmasse. LLCP-l on kontorid Los Angeleses, Londonis, Haagis, Stockholmis, New Yorgis, Chicagos, Charlotte’is ja Miamis.

AS Creditinfo Eesti (endise nimega Krediidiinfo AS) on asutatud aastal 1993. Ettevõtte põhiülesandeks on ettevõtjate ja eraisikute finantsriskide maandamine. Alates aastast 2016 on AS Creditinfo Eesti rahvusvahelise krediidiinformatsiooni ja riskide halduse teenuseid pakkuva ettevõtte Creditinfo Group tütarettevõte.

Postituse teema
×

Creditinfo Operations