icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Isis Medical on epideemiaperioodil eesliini tugev ja usaldusväärne tagala

12. apr. 2021

Tänavu 18. tegevusaastat tähistav Kiili vallas asuv Isis Medical on juhtiv meditsiiniseadmete maaletooja. Vanaegiptuse mütoloogiast nime* saanud ettevõtte missioon on panustada ühiskonna tervise hoidmisse ja edendamisse ning inimeste tervisega seotud heategevusse.
Isis Medical varustab Eesti meditsiiniasutusi – perearste, haiglaid, laboreid ja teadusasutusi – seadmete ning preparaatidega. Meditsiinilisteks uuringuteks ja protseduurideks vajalikke tarvikuid vahendatakse ka Lätti, Leetu ja Saksamaale, kust tuleb umbes 5 protsenti müügikäibest. 2020. aastal oli ettevõtte müügitulu üle 5 miljoni euro. Creditinfo tunnustas Isis Medicali erilise märgisega „10 aastat edukas”, mis kõneleb ettevõtte meeskonna tublist tööst ning püsivast panusest Eesti majanduse ja ausa ärikultuuri arengusse.

Praegusel pandeemiaajastul on Isis Medicalis kiired ajad. Töökoormus on kasvanud ja töökorraldus muutunud. Kogu meeskond pingutab, et olla klientidele hea partner ja täita endale võetud kohustusi. Ettevõte tajub selgelt oma vastutust ühiskonda laastava viiruse vastases võitluses. Eelmisel kevadel lahvatanud kriisi ajal orienteeruti kiiresti, et tagada haiglate ja laborite pidev varustatus. See ei olnud lihtne, kuna üleöö tekkinud nõudlus muutis paljud kaubad defitsiitseks, mille pärast käis maailmaturul verine võitlus. Pingelises olukorras, kus survet võis tunda mitmelt poolt, oli vaja jääda otsustes ja tegevustes ratsionaalseks ning eetiliseks.

Isis Medicali meeskond kontoris, taustaks üks mitmest Monica Palmi värvilisest seinamaalist

„Tugeva eesliini tagab tugev, stabiilne ja usaldusväärne tagala. Andsime endale ausalt aru oma vastutuse suurusest, kaardistasime võimalikud riskikohad ja muutsime käigupealt mitmeid tööprotsesse,” räägib pingelisest olukorrast Isis Medicali juht Külli Joonson. „Praegu vastutame suure osa COVIDi teste tegevate PCR-masinate ja teiste keerukate analüsaatorite töökorra eest Eesti suuremates haiglates ning testide, ka COVIDi kiirtestide, tarnete eest. Kaudselt sõltub ka meist rahva tervis ja ravi kvaliteet. Ükski analüsaator ei tohi hetkekski seisma jääda, see seiskaks olulise töö haiglates ja laborites,” lisab Külli.

Juhi väärt nõuanded

Ettevõtte asutaja ja juhatuse esimehe Külli Joonsoni teadmiste ja kogemuste pagasi põhjal saaks koostada kõrgetasemelise mentorkursuse noortele juhtidele. Küllis toimivad suurepärases kombinatsioonis visioonivõime ja missioonitunne, empaatiline inimeste tundmine ja hea äritunnetus.

„Äri on ühislooming ja see eeldab, et ettevõtja on ümbritsetud tugeva meeskonnaga. Püüame igati hoida oma inimesi,” avaldab Külli oma tuumpõhimõtte äris õnnestumiseks. Töötajad on hiljuti ettevõtte juhi kohta öelnud: „(Meie edu eelduseks on) õigel ajal, õiges kohas, õigete inimestega tehtud õiged otsused.” „Külli on firma emapuu, teab kõike, märkab kõike. Superwoman! Teab, mida teeb, ja teeb, mida teab! Alati ka valmis väikseks vimkaks või naljakrutskiks.” „Kuulub väga haruldasse sotsiaalse vaistu ja vastutusvõimega ettevõtja-tüüpi.” „Töötajate heaolu on alati esikohal! Paindlikkus töö- ja pereelu ühitamisel. Aus ja läbipaistev juhtimine.” „Ambitsioon, järjepidevus, korrektsus.” „Superhea oskus juhatuse poolt ülivahva tiim kokku panna ja anda neile võimalus end teostada.”

Ettevõtte töötajaid koolitatakse põhjalikult ja järjepidevalt, et käia kaasas klientide vajaduste ning valdkonna arengutega. Aastate jooksul on olulisteks märksõnadeks kujunenud usaldus, avatus, lugupidamine ja kõrge tööeetika. Nendest väärtustest lähtutakse nii omavahelises koostöös kui ka partnerite ja klientidega suhtlemisel.

Lõõgastav looduslik rohenurk “Mine metsa!” Isis Medicali kontoris

Isis Medicalile on konkurentsieelise toonud hoolikalt valitud ja hästi hoitud personal. „Meie jõud ja tugevus on meie inimesed ja nende oskused, eriti inseneridel. Meil ei ole võimalik oma inimesi asendada ega mujalt laenata,” arutleb Külli. „Meie valdkonnas ei teki oskused ja kompetents üleöö. Inimese koolitamine ja teadmiste pagasi loomine võtavad aega. Oluline on ühelt poolt vastava talendi leidmine ning teiselt poolt talle piisava pinge ja huvi pakkumine ettevõttes püsimiseks. Ilmselt oleme midagi õigesti teinud, sest keskmine voolavus on meie ettevõttes üks inimene viie aasta jooksul,” märgib ettevõtte juht.

„Tänapäeval on see loomulik, et ettevõtte spetsialistid on oma valdkonnas juhist osavamad ja targemad. Minu juhtimisviis saab teostuda läbi austuse, kokkulepete ja vastutuse andmise. Juhina tuleb olla nõudlik, kuid toetav, vastutus töö tegemise eest on ikkagi töötajal. Inspireerida ja toetada tuleb, kuid liigselt nunnutada ei või, muidu tekib õpitud abitus ning juhi energia liigub vajalikult ebavajalikule. Kokkulepped või reeglid ei tohi samuti hakata tööd takistama, kuid tööeetikas ja ärieetikas tuleb meeskonnal olla vääramatult ühel lainel,” selgitab Külli.

Meeskondlikke pingutusi kroonivad edu ja tunnustus

Isis Medicali on aastate jooksul tunnustatud suurepäraste saavutuste ja missioonitöö eest. Kiire kasvu perioodil jõudis ettevõte Gasellide edetabelisse ja mitmel korral Eesti Kaubandus-Tööstuskoja edukate ettevõtete TOP-nimekirja. „Auhinnad ja tunnustused ei tee meie eest tööd, küll aga annavad tööle ja tegemistele head energiat veelgi juurde. Oleme olnud auväärsel kohal EASi ettevõtluskonkurssidel. Samuti oleme välja teeninud ISO 9001 ja 14001 juhtimissüsteemide sertifikaadid. Creditinfo omistas meile kõrgeima, AAA-krediidireitingu ja on kümne aasta jooksul tunnustanud Isis Medicali eduka Eesti ettevõtte kuldmärgisega. Meil on uhke seda tiitlit kanda!” loetleb Külli väärikaid saavutusi, mis annavad märku hästi juhitud organisatsioonist. Ettevõtte juht kinnitab, et tunnustus läheb korda kõigile töötajatele – nemad on andnud oma panuse ettevõtte edusse.

Sambane lagi loodusest inspireeritud rohenurgas

„Meie meeskonnas on tugev naiskond,” räägib Külli, kelle kõrval on 13 aastat tagasi ettevõttesse algselt müügisekretärina tööle tulnud ja ettevõtte tegevjuhiks kasvanud Kaija Kõiv. „Olen elule väga tänulik, et meie teed Kaijaga kunagi juhuse läbi kohtusid. Temata ei oleks Isis Medical täna kindlasti nii tugev,” lisab Külli. Tandemina juhitakse ettevõtet juba üheksa aastat. Ka meeskond kiidab Kaijat: „Tegevjuht, kes püüab olla kursis iga töötaja käekäiguga, kes ei jäta midagi tähelepanuta, veab vajadusel eest ja panustab kõikjal, kus tühimikku näeb.” „Tohutu töövõimega multitasking-naine. Oskab naerda ja oskab olla tõsine.” „Selles retseptis on piisav kogus nõudlikkust, huumorit, juhtimisoskust ja kaastunnet.” „Viisakate Võru tarkuseterade maaletooja!”

„Kaasaeg annab aina rohkem eeliseid naisjuhtidele,” arvab Külli. „Muutunud on töösuhte olemus ja juhi roll, vähenenud on hierarhia jäikus. Reeglitest olulisem on täna inspireerimine, karmi juhtimisviisi asemel töörõõm, kaasamine, avatus ja pidev meeskonna tagasiside. Siin on rolle, kus naisjuhtidel on väike edumaa,” teab Külli oma kogemusest.

Edu ja õnne peab ise looma ja teistega jagama, et see kasvaks

Inimesekeskse töökoha kujundamine ning oma töötajate vaimse ja füüsilise tervise heaolu hoidmine on kesksed teemad. Ettevõtte on oma töötajatele sisustanud jõusaali, et vaimset pinget liikumisega maandada. Kontoriruumid on kaunistatud Monica Palmi värviliste seinamaalingutega. Kohe on valmimas roheline puhkenurk, kus inimene satub hetkega Eesti loodusest inspireeritud keskkonda: piltlikult metsa kännu otsa. Rohenurgas on kasutatud Sven Začeki loodusfotosid, laes on ehtne sammal, lõõgastumiseks on mõnusad kott-toolid ja saabumas on „murupõrand”.

Ettevõtte raudvara ja kuldaju: hooldusinsener Margus Männik tööpõllul

„Igapäevaelus oleme jäänud kindlaks oma missioonile – aidata abivajajaid. Oleme toetanud naiste turvakodusid, loomade varjupaika, aga ka eraisikuid, kellel pole võimalik elutähtsat meditsiinitehnikat osta. Näiteks helistas inimene pärast lapse rasket operatsiooni ja küsis hüübimisfaktorit määrava seadme järele. Kuuldes hinda, muutus lapsevanem väga murelikuks. Meie otsustasime seda pere toetada ja aidata. Samuti oleme korraldatud üritusi Vähiravifondi, Lastefondi jms toetuseks. Edu saavutamiseks on meie alal vaja peale tarkuse ja töökuse ka õnne. Ja meil on tõesti õnne olnud! Miks ei peaks me seda teistega jagama,” rõõmustab Külli.

Isis Medicalis tegeletakse õnne ja heaolu teadliku loomisega süvitsi ja teaduspõhiselt. Üle aasta on ettevõtte personali arendusse olnud kaasatud tööõnne spetsialist Tiina Saar-Veelmaa, et veel paremini hoida meeskonnasisest mõistmist ja head energiat. „On oluline, et inimene ärgates tahaks tööle tulla, tunneks end meeskonnas hästi, tunneks usaldust ja kindlustunnet, oleks haaratud ettevõtte arengusse, saaks kaasa rääkida ning ka tema pere väärtustataks,” lisab Külli. Hoolimine laieneb ka töötajate peredele: ettevõte tasub lasteaialaste kohatasu ja koolilaste huviringid. Kontorisse võib nii lapsi kui ka koeri alati kaasa võtta. Üksteist toetades hoitakse positiivne energia ringlemas.

Kuhu edasi?

Hiljuti laieneti spordi- ja tervisetoodete valdkonda ja avati Sinu Elu nimeline veebipood. E-poe missiooniks on toetada inimeste tervist, pakkudes vahendeid ning nõuandeid targaks koduseks treenimiseks, taastusraviks, vigastuste ja haiguste ennetamiseks. Tootevalikus on kvaliteetsed vahendeid tervise jälgimiseks, üldtreeningu, võimlemise, taastusravi, jooga, pilatese, massaaži ja rühi korrigeerimise jaoks.

„Unistada tuleb suurelt ja pikaaegsed jäigad plaanid on tänases situatsioonis kurjast. Võib öelda, et meie eesmärk on maailma ja kohaliku majanduse jälgimine, turu vajaduste kiire märkamine, võimekus kiireid otsuseid ja muutusi teha ning ellu viia,” räägib Külli.

Visioone koostatakse Isis Medicali tiimis ühiselt. Koos vahva meeskonnaga lasti mõtted lendu ja visioneeriti end ideaalses tuleviku ettevõttes: „Ühtepidi tahaks öelda, et pürgime suurimaks ja parimaks Eesti meditsiini maastikul, AGA kaotamata seejuures seda, mis teeb meid eriliseks – seesama meeskonna ühtsuse tunnetus, inimlikkus ja personaalsus.” „Minu nägemuses ei oleks nõudlust, mis eelistaks odavust kvaliteedile ja panustan, et meie ettevõte oleks stabiilselt parim keskmise suurusega ettevõte, kellel oleks võimalus jääda kõrge kvaliteedi juurde nii toodetes, teenustes kui ka suhtluses klientide ja partneritega.” „Arvan, et oleme igati õigel teel, et saavutada veelgi rohkem.”


*Jumalanna Isis sümboliseeris Vana-Egiptuse mütoloogias viljakust ja tervist ning oli haigete ja rõhutute kaitsja.

Uuri ettevõtte kohta lähemalt siit.

Vaata ja telli tooteid Sinu Elu e-poest: vahendeid targaks koduseks treenimiseks, taastusraviks, vigastuste ja haiguste ennetamiseks.

Postituse teema
×

Creditinfo Operations