icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Uuel aastal kontrolli oma krediiditausta MinuCreditinfos

16. jaan. 2023

MinuCreditinfo.ee on Eesti suurim eraisikute krediidiinfot koondav portaal , kus saad tutvuda nii enda kui teiste eraisikute maksehäirete ajalooga.

Mis asi on maksehäire?
Paraku esineb elus tihti olukordi, kus teenust või toodet müües jääb keegi teile võlgu. Vältimaks äri krooniliste võlglastega, loodi 2001. aastal Eesti pankade juhtimisel Maksehäireregister, mis on Eesti suurim maksehäireid sisaldav andmebaas.

Maksehäireregistrisse sisestavad andmeid ja kasutavad Eesti ettevõtted kõikidest elutähtsatest valdkondadest, nagu näiteks pangandus, side, telekommunikatsioon, kütus, kaubandus, ehitus, rentimine, veondus jne.

Maksehäireregistrisse sisestatakse võlgnevused suurusega summas vähemalt 30 eurot, mis on kestnud rohkem kui 45 päeva.

MinuCreditinfos näed enda maksehäireid
MinuCreditinfo annab eraisikutele hea võimaluse kontrollida perioodiliselt ühest kindlast kohast, kas tema vastu on esitatud maksehäireteatisi ja teisi riigipoolseid nõudeid.

Võibolla on mõni arve või nõue jäänud minevikust tähelepanuta ja nii on ta ilmunud juba maksehäirena, raskendades teie võimalusi laenu taotleda.

MinuCreditinfos saate ülevaate kõigist Teie asjus avaldatud või ootel maksehäiretest. Juhul kui andmetes esineb Teie hinnangul ebatäpsusi või tekib küsimusi, on võimalus seal samas keskkonnas ka sellest teada anda. Creditinfo aitab suhtluses maksehäire avaldajaga.

MinuCreditinfos on võimalik ka teiste eraisikute maksehäiretega tutvuda
Juhul kui teil on õiguslik alus teise eraisiku maksehäirete vaatamiseks, saate isikukoodi abil kontrollida antud isiku maksehäirete ajalugu . Antud teenus on väga vajalik, kui olete sõlmimas nt üürilepingut üürnikuga või teostate mõne suurema tehingu teise isikuga.

See annab teile õigusliku aluse läbi maksehäire päringu veenduda, et isik, kellega tehingut teete, omab eeskujulikku finantsajalugu.

MinuCreditinfo pakub ka faktiraporteid ning seiret
Lisaks maksehäirete infole võimaldab MinuCreditinfo tellida faktiraporteid nii enda kui teiste eraisikute kohta. Faktiraportis on lisaks maksehäirete infole toodud välja ka isikuga seotud ettevõtted, Maksu- ja Tolliameti võimalikud nõuded ning ametlikud teadaanded* ja ärikeelud.

Lisaks saate MinuCreditinfos 1.50€ kuutasu eest aktiveerida seireteenuse, mis hakkab edaspidi teile e-maili ja SMSiga koheselt märku andma, kui teie andmeid on päritud või teie nimele on ilmunud uued maksehäired vm nõuded.

*NB! Tutvu Ametlike teadaannete liikidega siin https://www.ametlikudteadaanded.ee/avalik/teateliigid

Postituse teema