icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Alates 29. septembrist alanesid 3674 ettevõtte reitingud

1. okt. 2009

Muudatus puudutas ettevõtted, kelle reiting oli eelnevalt hea, kuid kes ei ole siiani 2008. aasta majandusaruannet esitanud. 

Enamik ettevõtete aruannete esitamistähtaeg oli 30. juuni. Krediidilimiitide sulgemine ei puuduta uusi ettevõtteid ja neid, kelle majandusaasta ei kattu kalendriaastaga. 

Reitingu võimalikult operatiivne karmistamine on vajalik samm, sest ettenägematutes majandusoludes muutub krediidirisk vananenud andmete korral määramatuks. Krediidiinfo kogemus näitab, et andmete avalikustamisega venitatakse just nõrkade majandustulemuste varjamiseks. 

Ebameeldivuste vältimiseks soovitame enne tehinguid oma püsiklientide reitingud üle kontrollida! Reitingut ja limiite saab vaadata krediidilimiidi raportist. 

Krediidiinfo reiting on Krediidiinfo poolt igale Eesti ettevõttele antav unikaalne komplekshinnang, mis ennustab ettevõtte pankrotistumist ja maksejõuetuse tekkimise tõenäosust. Reiting määratakse tähtsamate majandus- ja finantsnäitajate ning suhtarvude põhjal. Lisaks võetakse arvesse äritegevust puudutav info, tegevusvaldkonna baasnäitajad ning maksekäitumine sh ettevõtte juhatusse kuuluvate isikute võlakäitumine.

Krediidiinfo reitingut kasutavad paljud ettevõtted (näiteks telekommunikatsioon, pangad, liisingud jt) limiitide ja krediiditingimuste määramiseks.

Postituse teema
×

Creditinfo Operations