icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

3 küsimust eduka ettevõtte juhile – Ecometal AS

9. nov. 2012

Ida-Virumaal asuv kasutatud akude ümbertöötleja AS Ecometal näitas mullu 23,5% müügitulu kasvu. Uurisime edukalt ettevõttelt, kuidas enda ettevõtte usaldusväärsust tõestada ning milliseid märke partneri puhul kõige enam jälgida. Lisaks küsisime, milliseid muutuseid tulevaks aastaks võib ennustada?

Krediidiinfo küsimustele vastas Ecometali juhatuse liige Marja Kiristaja:

1) Millised on kõige tõhusamad vahendid  oma ettevõtte usaldusväärsuse tõestamiseks?
Kõige tõhusam vahend on ikkagi bilanss. Kes oskab bilanssi lugeda, see saab aru, kas ettevõte on usaldusväärne. Kui ettevõte pole kunagi kellelegi võlgu olnud ja seda näevad nii maksuamet kui teised ettevõtted, siis on see märk maksejõulisusest ja konkurentsivõimest.

2) Mis on kindel märk, et ettevõttega ei tohiks koostööd kavandada?
Rääkijaid ja koostöö soovijaid on igasuguseid. Meie soovime näha nende finantsandmeid. Koos saab edasi minna ikka sellega, kes julgeb oma finantsnäitajad saata. Käime ka ise kohal ja tutvume võimaliku partneriga.

3) Mis on 2013. aastal Eesti äris teistmoodi kui tänavu?
Tahaksin loota, et meie äris midagi suurt ei muutu. Turg on läinud raskeks ja konkurents on suurenenud. Kuna tegeleme akude ümbertöötlemisega, siis suurem probleem on vanade akude kätte saamine. Eesti on väike turg. Usaldame oma kogemusi ja usume, et müügiga saame ka tuleval aastal hakkama. Melanhooliaks põhjust pole, kuid suuri muutusi ma ei ennustaks.

Vaata Ida-Viru edukamaid ettevõtteid
Loe meie blogist intervjuud Järvamaa edukaima ettevõtjaga

Postituse teema