icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Pressiteade: Kasumis ettevõtteid rohkem kui kunagi varem

20. nov. 2013

Krediidiinfo AS kokkuvõttest “Eesti ettevõtete finantsnäitajad 2012“ selgus, et kasumiga lõpetas möödunud majandusaasta rekordiliselt suur hulk – 65 548 ettevõtet. Kasumid ja müügitulud kasvasid seejuures mõõdukalt. 

Kasumis olevate ettevõtete arv suurenes aastaga ligi 15 000 ettevõtte võrra ehk 23 protsenti. 

Ettevõtete kasumite summa oli kokku 5,5 miljardit eurot, kasvades aastaga ligi 8 protsenti ehk 418 miljoni euro võrra. Eranditult kõik sektorid jäid aasta kokkuvõttes pluss poolele, sealhulgas varem ainsana kahjumit teeninud majutus- ja toitlustussektor. Suurima kasumikasvuga valdkonnad olid veevarustus ja kanalisatsioon (88%), tervishoid ja sotsiaalhoolekanne (83%) ja ehitussektor (68%). 

Ettevõtete kahjumite summa oli kokku 1 miljard eurot ning vähenes aastaga tubli 12 protsenti. Samal ajal lõpetas aasta kahjumiga 18 protsenti rohkem ettevõtteid kui eelneval perioodil, kokku 30 798 ettevõtet. 

Eesti ettevõtete müügitulud kasvasid 2012. aastal võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 9,6 protsenti, jõudes 50 miljardi euro tasemele. Enim suurenesid müügimahud järgmises kolmes sektoris: muud teenindavad tegevused (37%), finants- ja kindlustus (24%) ning kutse-, teadus- ja tehnikaalane tegevus (17%). 

Krediidiinfo AS iga-aastane ettevõtete finantsnäitajate kokkuvõte sisaldab perioodil jaanuar-november majandusaruannete esitajate tulemusi. Vaata blogist aegrida. 

2012. aasta statistika valimis on kasutatud 96 341 ettevõtte majandusaruannete andmeid. Materjalidega saab tutvuda Krediidiinfo kodulehel. 

Postituse teema