icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Creditinfo väljastas esimestele ettevõtetele 2022. aasta a-reitingu

11. apr. 2022

Aasta esimesed kuud on toonud juba hulga ettevõtteid, kes on esitanud 2021. aasta kohta oma majandusaasta aruande. Aruandes leiduva majandusinfo põhjal on Eesti suurimat äriinfo andmebaasi e-Krediidiinfo haldav Creditinfo Eesti väljastanud ka esimesed A-grupi reitingud.

A-grupi reiting näitab, et ettevõte on usaldusväärne palgamaksja ja -koostööpartner
Creditinfo Eesti juhatuse esimehe Ege Metsandi sõnul on A-grupi reiting selge märk ettevõtte heast majandustervisest. „Kui eraisikutena saame tunnustusi spordivõistlustelt, erinevatelt konkurssidelt jm, siis ettevõtetele on üheks selliseks väljundiks A-grupi reitingul põhinev Edukas Eesti Ettevõte märgis,“ viitas Ege Metsandi.

Tema sõnul saab märgist taotleda vaid A-grupi reitingut ( AAA, AA või A reitingut) omav ettevõte. Märgise kasutusõigust omavad ettevõtted on aastate jooksul viidanud, et see aitab töötajate ja koostööpartneriteni selgemini viia sõnumi, et ettevõte on tugev ja hea äritervisega.

„Üks viis oma ettevõtte usaldusväärsust näidata on sellest ise rääkida ja oma müüginumbreid tõestuseks tuua,“ toob Ege Metsandi näiteks. „Samas aitab Edukas Eesti Ettevõte märgise kasutamine vältida sellist veidi ebamugavat enesekiitmist, olles kolmanda osapoole objektiivne tunnustav hinnang ettevõte tugevuse kohta,“ kirjeldas Ege Metsandi.

Eestis on A-grupi reitinguga ettevõtete osakaal püsinud staabiilne
Eestis tegutseb üle 161 tuhande aktiivse ettevõtte, kellest 2021. aastal pälvis A grupi reitingu 17,4% protsent ettevõtteid.

„Kui aastate trendi vaadata, on meie väga eeskujulike ettevõtete osakaal pigem püsinud samal tasemel,“ viitas Ege Metsandi. Tema sõnul tuleb Eesti ettevõtjaid kiita, sest meie riigi ettevõtete reitingunäitajad on ajas järgemööda paranenud, mis viitab ettevõtluskultuuri arengule.

Postituse teema
×

Creditinfo Operations