icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Creditinfo on kauaaegne Annetame Aega koostööpartner

2. aug. 2023

Creditinfo Eesti on juba mitmel aastal kaasa löönud ja annetanud aega Eestis erinevates projektides ja tegevustes.

Erinevatel viisidel oleme töötajate aega annetanud juba 2018. aastast alates, mil käisime abiks Toidupangal mitmel korral. Järjepidevalt oleme teinud koostööd ka Haapsalus asuva Viigi kooliga, toetades kooli jõuluaegseid tähtsündmuseid.

Annetame Aega heategevusliku algatusega ühinesime aastal 2020. Ettevõttena loodame, et organisatsiooni abiga saaksime koondada sarnaselt mõtlevaid inimesi ja ettevõtteid, et ühiselt anda tugevam panus inimestele, kes seda vajavad. Usume, et Annetame Aega tegevus kutsub üles ka teisi ettevõtteid algatusega ühinema.

Proovime organisatsiooni kaasa tuua enda kogemust, mis meie suurusega ettevõttel on viimase 5 aastaga tekkinud ning jätkuvalt olla väga hea partner nii abivajajatele kui ka Annetame Aega heategevuslikule algatusele.

Aega annetavate ettevõtete arv võiks kasvada
Creditinfo Eesti juhatuse esimehe Elari Tammenurm sõnul võiks Eesti ettevõtted laiemalt vaadata meid ümbritsevat ja näha võimalusi, kuidas antud ettevõte saab panustada laiemalt ühiskondlikult keerulisemate teemade või väljakutsete lahendamisse. “Mida suurem hulk ettevõtteid seda teeb, seda suuremat väärtust ja abi suudame meie riigis pakkuda ning läbi selle luua paremaid tingimusi või võimalusi paljudele inimestele,” usub Elari Tammenurm.

Creditinfo kogemus ja soovitused on leida teatud valdkonnad, kuhu ettevõte võiks oma põhilise fookuse panna ning ehitada üles ettevõtte tasemel nii-öelda traditsioon, kuhu iga aasta oma aega annetada. “Selle fookuse leidmine aitab töötajatel paremini selle eestvedamisega kaasa minna ja pakkuda järjepidevat ning aina kvaliteetsemaid võimalusi, kuidas oma aega investeerida ja võimalikult suurt kasu ühiskonnale ning abivajajatele tuua,” viitas Elari Tammenurm.

Creditinfo ise on keskendunud viimastel aastatel kahele organisatsioonile – Toidupank ja Haapsalu Viigi kool. “Oleme aktiivses suhtluses partneritega ja leidnud ühise keele, et kuidas ja millal kõige paremini oma aega annetada ning nende vaates võimalikult suurt väärtust luua,” kirjeldas Elari Tammenurm. Tema sõnul käib ettevõte iga aasta Viigi koolis sealsel Jõululaadal, kus küpsetatakse pannkooke ning loositakse välja erinevaid kingitusi. “On alati olnud väga positiivne näha seda rõõmu, mis kingi saamine või värskelt küpsetatud pannkoogi söömine on lastes tekitanud,” rõõmustab Elari Tammenurm.

Creditinfo kolm soovitust ettevõtetele, kes soovivad annetada aega:

  • Analüüsi ja hinda läbi oma ettevõtte suurus ja kui mitmele tegevusele plaanid keskenduda. Parem fokuseeri vähematele tegevustele võrreldes sellega, et liiga palju erinevaid organisatsiooni toetada või tegevustega liituda.
  • Informeeri oma töötajaid ja alusta sellega varakult. Kui ettevõte pole antud teemaga enne tegelenud, siis on kindlasti vaja selgitada, et miks antud tegevus on inimeste aega väärt ja mis on selle kasu. Kindlasti kaasa ettevõtte juhtkond ja juhatus, kes seda eestvedamist edasi viiks.
  • Minna positiivse tahte ja meelega tegevustesse. Panustada aktiivselt ja tekitada nii-öelda traditsioon sellest, mida töötajatele kommunikeerida ja teatud aja tagant ka meenutada positiivse tegevusena.
Postituse teema