icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Sobivaim sanktsioonide jälgimise lahendus väike-ettevõtjale

20. nov. 2023

Seoses jätkuva Vene Föderatsiooni initsieeritud agressiooniga Ukrainas, on rahvusvaheliste sanktsioonide rakendamise vajadus tulnud ja üha enam kinnistunud meie ettevõtete igapäevase äritegevuse osaks.

Teame, et suuremat hoolsust sanktsioonide rakendamisega seotud riskide maandamiseks peavad tegema sellise erikohustuse alla pandud tegevusaladel tegutsevad ettevõtted, kuid rakendamise valimisoleku vajadusest ei pääse mitte ükski Eestis tegutsev isik.

Sellised ettevõtted, kelle igapäevane majandustegevus ei käsitle pidevat klientide taustauuringute läbiviimist või tehingute monitoorimist, võivad teinekord olla keerulises olukorras, kus neil pole ei piisavalt oskusteavet ega tööjõuressursse, et hinnata riski, kas mõni nende klient või partner langeb kehtestatud piirangute alla või mitte.

Alati on võimalik endale selline vajalik tööjõud paljata, kuid teadagi võib sellise püsikulu tegemine teinekord olla ettevõtte ärimudeli kohaselt võimatu. Sellisel juhul on üheks võimaluseks nimetatud riskide kontroll delegeerida ettevõttest väljapoole või kasutada mugavaid ning lihtsaid, ent samas usaldusväärseid teenuseid selle ülesande täitmise abistamiseks, mis turul saadaval on.

Creditinfo on kõnealusteks juhtudeks pakkumas ettevõtetele võimalust oma riske maandada kahel moel – delegeerides oma klientide ja partnerite osas sanktsiooninimekirjade vastavuse kontrolli tegemise täielikult meie hoolde või kasutades äärmiselt lihtsat ning mugavat lahendust meie e-Krediidiinfo portaalis – WebScreening’t.

Internetipõhine teenus WebScreening võimaldab läbi mugava ja ülevaatliku kasutajaliidese pärida Teile huvipakkuva isiku kantust nii rahvusvaheliste sanktsioonide (Euroopa Liit ja ÜRO) kui jälgimisnimekirjade (erinevate riikide nn kohalikud sanktsioonid ja “mustad nimekirjad”, teatud juhtudel näiteks ka tagaotsitavad isikud) aga ka riikliku taustaga isikute (PEP) nimekirjadest.

Lisafunktsioonidena on portaalis võimalik teostada kasutajate haldust (kui ettevõttel on rohkem kasutajaid kui üks) või vaadelda tehtud päringute arhiivi. Siinkohal on hea märkida, et teostatud päringute arhiivi on mugav kasutada näiteks töötajate poolt oma tööülesannete täitmise kontrollimiseks aga ka vajadusel järelevalveasutusele tehtud päringute tõestamiseks.

Tutvu teenusega: www.creditinfo.ee/kyc

Postituse teema