icon
Linkedin Facebook Instagram YouTube SoundCloud Twitter

Krediidihinnang – vajalik tööriist kliendile krediidi andmisel

22. nov. 2023

Eduka ja vastutustundliku ettevõtte tööriistakastis võiks olla teiste ettevõtetega koostöö tegemisel kindlasti ka Creditinfo krediidihinnangu teenus. See on üsna mitmekülgne abivahend, aitamaks hinnata ettevõtte krediidivõimekust ja hoida jooksvalt pilk peal huvipakkuvate ettevõtete sündmustel.

Millist infot krediidihinnang sisaldab?

Krediidihinnang annab infot, kas ja millises ulatuses krediit on soovitatud. Krediidisoovitus on lihtne vastus küsimusele, kas hinnatavale ettevõttele võib krediiti anda. Anname soovituse riskitaset iseloomustavate krediidihinnangu näitajate põhjal: Creditinfo Reiting, maksejõuetuse tekkimise tõenäosus ja krediidilimiit. Samuti leiab sealt reitingu ja maksejõuetuse tõenäosuse info. Head sisendit võib anda ka finantsinfo, Maksu- ja Tolliameti nõuded ning maksehäired ja ettevõttega seotud sündmuste blokk.

Miks krediidihinnangut kasutada?

Ajal, mil maailmamajandus jahtub ja ettevõtteid registreeritakse Eestis rohkem kui eelneval aastal, tundub igati mõistlik süveneda oma koostööpartnerite või krediidisoovijate tausta. Krediidihinnang annab kasulikku taustainfot nii koostöölepingute sõlmimisel kui krediidi andmisel. Iganädalased sündmuste raportid näitavad kiirelt, kas kliendiportfellis olevate ettevõtete osas on toimunud olulisi muudatusi nagu maksehäired, muudatused ettevõtte juhtkonnas vms.

Alati värske ja usaldusväärne info

Krediidihinnangu teenus arvestab ja analüüsib igapäevaselt Sinu ettevõtte kliendiportfelli teenuses sisalduvate näitajate osas. Oled koheselt kursis kliendiportfellis toimunud muutustega ja näed muudatustega arvestavaid uuendatud hinnanguid riskidele. Selliselt maandad ja juhid oma riske nii olemasolevate kui uute klientide ja partnerite osas.

Krediidihinnangul on igakuiselt umbes 200 suurkasutajat. Neist suurimate kasutajate krediidihinnangu teenuse portfellis on tuhandeid ettevõtteid.

Helikopterivaade oma portfellile

Üheks klientide poolt hinnatud funktsionaalsuseks oma portfelli haldamisel on ülevaatlik portfellivaade, mida saab kasutada e-Krediidiinfos. Kõik ettevõtted, mis on krediidihinnangu teenusesse lisatud, on infomahuka tabeli nimekirjas koos sündmustega näha. Tabelit saab oma vajadustele vastavalt kohendada, lisades ja eemaldades infot. Lisaks saab oma nimekirja ka eksportida csv failina.

Klientide tagasiside kohaselt on portfellivaade väga hea vahend jälgimise all olevate ettevõtete haldamiseks.

Kasutusvõimalused e-Krediidiinfo kaudu

Krediidihinnangu teenus on kasutatav mitmetest kanalitest. Paljud ettevõtted kasutavad e-Krediidiinfot nii uue ettevõtete lisamiseks kui portfelli haldamiseks.

Uue ettevõtte lisamiseks tuleb otsida ettevõte, avada selle ettevõtte detailvaade ning klõpsata detailvaate alajaotusel Krediidihinnang, kus saab teenust tellida ning vajadusel lõpetada. Krediidihinnangu teenus on kasutatav ka liideste kaudu.

Loe teenusest lähemalt: https://creditinfo.ee/volgade-ennetamine/reiting/krediidihinnang/

Postituse teema